Veelgestelde vragen

Wie is Horus ICT?

Horus ICT is een bedrijf gespecialiseerd in enterprise class oplossingen voor het MKB die binnen het budget vallen van typische MKB organisaties. Horus ICT is in 2010 opgericht vanuit die visie en onze ICT beveiligingstak is in 2013 gestart. Wij hebben sedert 2000 echter ruime ervaring opgedaan binnen het MKB, maar voornamelijk ook binnen de enterprise wereld (de medewerkers van Horus ICT alleen maar gewerkt (of werken ze nog altijd) binnen enterprise organisaties als architecten of vergelijkbare posities). Dat is ook waar wij het grote verschil zagen tussen enterprise en MKB; de functionaliteit die de eerste inzet heeft het MKB ook nodig, echter in een voor het MKB budgetair aantrekkelijkere vorm.

Ik zie geen keurmerk? Kan ik jullie wel vertrouwen?

Wij zijn van mening dat een keurmerk niets toevoegt. De Nederlandse wet is heel erg duidelijk wat wel en wat niet kan. En wij werken volledig binnen het kader van de Nederlandse wet. Daarnaast hanteren wij voorwaarden die ten minste zo goed zijn voor kopers als de voorwaarden die zijn voorgeschreven door keurmerken.

Als laatste, wij zien geen heil in de wirwar van keurmerken en de exorbitant hoge kosten die sommige in rekening brengen. Die kosten zullen uiteindelijk ook worden doorberekend aan klanten. Het voordeel van deze kosten niet hebben geven wij dan ook een op een terug aan onze klanten.

Hebben jullie een laagste prijs garantie?

Nee. Wij zijn geen prijsvechter. En dat willen we ook niet zijn. Wij leveren onze producten in de wetenschap dat wij kwalitatief hoogwaardige artikelen verkopen en de inhoudelijke ondersteuning bieden die onze klanten vragen. Zo hebben wij een testopstelling met de meest courante modellen zodat wij altijd snel zaken kunnen uitzoeken. Dat kunnen we niet doen als we prijsvechter zijn. Bij de meeste van onze concurrenten hoef je dan ook niet met specifieke technische vragen aan te komen. Die kunnen ze simpelweg niet beantwoorden. Wij wel. Dat is waar wij ons in onderscheiden.

Waarom alleen Watchguard Firewalls?

Watchguard is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in ICT beveiliging in het MKB zonder concessies te doen aan functionaliteit enerzijds en prestaties anderzijds. Watchguard biedt daarmee enterprise class security tegen MKB kosten. Daarmee past Watchguard zeer goed binnen de filosofie die wij als Horus ICT voeren: enterprise class functionaliteit tegen MKB kosten. Andere leveranciers, vergelijkbaar met Watchguard, kunnen niet soortgelijke oplossingen bieden.

 

Welke informatie moet ik weten voordat ik iets bestel?

1. Deze pagina natuurlijk
2. Onze voorwaarden 
3. De verzendkosten 
4. De informatie over retourneren 
5. Ons privacy beleid en GDPR statement

Kan ik iets retourneren?

Retouren die vallen onder de garantie zijn uiteraard mogelijk. Echter, voor wat betreft het recht op herroeping is er verwarring mogelijk. Particulieren die bij ons firewalls bestellen kunnen gebruik maken van het recht op herroeping. Echter, niet vallend onder het recht op herroeping zijn licenties die analoog of digitaal worden geleverd en die zijn uitgegeven, ook al is het alleen maar t.a.v. de evaluatie van een product. De licenties die middels Watchguard worden gegenereerd worden op naam uitgeschreven en dat voorkomt dat ze opnieuw verkocht kunnen worden en uitgesloten zijn van het herroepingsrecht. Wij kunnen hier echter omheen werken door de licentie op onze naam te zetten. Op deze manier kunnen wij consumenten toch het recht op herroeping geven. Neem contact met ons op voordat u als particulier een bestelling doet en u meer informatie wenst te krijgen.

Voor zakelijke transacties verwijzen wij graag naar onze zakelijke voorwaarden.

 

Moet ik een account aanmaken om iets te bestellen?

Nee, dan moet niet, maar mag uiteraard wel. Met een account blijft u echter beter op de hoogte van nieuws en aanbiedingen.

 

Hoe kan ik betalen

U kunt achteraf betalen op rekening of vooraf per iDeal of PayPal. Middels PayPal betalen betekent ook betalen met creditcard. Bestellingen met een waarde van 3500 euro dienen gedeeltelijk vooruit betaald te worden (50%).

 

Hoe versturen jullie bestellingen?

Wij versturen alle zendingen verzekerd en aangetekend. De precieze vervoerder selecteren wij per bestelling en is niet op voorhand aan te geven. Grotere zendingen worden door ons zelf afgeleverd.

 

Ik wil mijn order annuleren. Hoe doe ik dat?

Particulieren kunnen een order annuleren door ons, voordat de zending is verstuurd, een email bericht te sturen.

 

Kunnen jullie mijn bestelde artikelen ook configureren en beheren?

Ja, beide kunnen wij. Het configureren is een eenmalige actie waarmee wij doorsnee een uur of twee bezig zijn. Wij versturen uw bestelling volledig afgeconfigureerd. U hoeft alleen maar de artikelen te monteren en de rest gaat vanzelf. Sommige gevallen vereisen echter meer werk en soms zelfs aanwezigheid op locatie.

Het beheren van de bestelde artikelen is een maandelijks terugkerende activiteit. Er zijn hierbij vele mogelijkheden, zoals beschreven onder menu item MSSP.

Neem contact met ons op om de voorwaarden en mogelijkheden te bespreken.

 

Wat is de levertijd op bestellingen?

Wij maken gebruik van onze eigen voorraad op locatie en de voorraad op locatie bij onze leveranciers. De kans dat iets op voorraad is, is bijzonder groot. Echter, iedere Watchguard appliance moet worden geregistreerd bij Watchguard voor uitgifte. Op basis hiervan wordt een licentiecode aangemaakt. Daarna wordt de appliance naar ons verstuurd en door ons grondig nagekeken en getest. Dit hele proces duurt een week. De levertijd is daarmee standaard 5 tot 7 dagen. Echter, en dat geldt met name voor de hogere series appliances (M440, M670, M570, etc.), levertijden kunnen hiervan afwijken. U krijgt automatisch updates wanneer wij uitlevering verwachten.

Wij draaien iedere uit te leveren appliance ook proef. Hierdoor weten we zeker dat de appliance goed functioneert en kunnen we ook de laatste versie van de software installeren. Daar nemen we tijd voor zodat u direct kunt beginnen.

 

Ik ben op zoek naar een accessoire voor mijn Watchguard appliance, maar kan hem niet vonden op de website. Kunnen jullie deze toch leveren?

Ja. Wij kunnen vrijwel alle accessoires leveren van Watchguard. Neem contact met ons op voor een prijsopgave.

 

Wat zijn de verzendkosten?

Wij hanteren geen verzendkosten voor bestellingen binnen Nederland. Voor verzending naar andere landen binnen Europa, zie onze lever condities pagina.

 

Wordt er een Nederlandse stekker meegeleverd?

Ja, er wordt minimaal een Nederlandse stekker meegeleverd. Voor de tabletop (modellen voor op een tafel of op een kast) worden een aantal internationale stekkers meegeleverd die op een externe voeding worden aangesloten. De rackmounts hebben een geïntegreerde voeding.

De appliances worden echter niet geleverd met een kabel die op de grotere UPS-en wordt aangesloten. Deze moet apart worden gekocht. Wij raden in de meeste gevallen aan om de firewall aan een UPS te koppelen.

 

Welke appliance en security feature set heb ik nodig?

Dat is een goede, doch moeilijk te beantwoorden vraag. Het hangt van vele factoren af. Heeft u een bedrijf met 100 medewerkers, dan heeft dit een andere impact op de configuratie dan twee gebruikers op een locatie. Wat is uw zgn. risk apetite, of wel bereidheid risico’s te nemen/lopen? Heeft u VPN toegang nodig en met hoeveel mensen? Wat is de rol van de appliance; gaat u louter beveiligen (aan te raden) of gaat u de appliance ook als router inzetten (niet aan te raden)?

U ziet, talloze vragen, waar niet zo een twee drie een goed antwoord op te geven is. Maar dat betekent niet dat wij u aan uw lot overlaten. U kunt ons altijd mailen of bellen voor een gedegen advies of het maken van een afspraak hiervoor.